« Things I Like #63
Dyrberg Kern Silver Collection »
Copenhagen 18.12.2016ME

Mig og min jul

Fjerde søndag i advent og julen nærmer sig nu med hastige skridt. Jeg tænkte som den sidste julesnak, at jeg vil dele mine egne juleplaner og ikke mindst juleminder med jer.

Læs om alt fra min yndlings julefilm, hvornår jeg starter juleforberedelserne og min mærkeligste juletradition nedenfor. Rigtig god søndag <3

migogminjul

Navn: Trine Kjær
Alder: 28 år  
Beskæftigelse: Indehaver af Trine’s Wardrobe Care, stylist og blogger på TrinesWardrobe.com

HVID JUL ELLER JUL UNDER ET PALMETRÆ


Jeg har I mine 28 leveår holdt jul på præcis samme måde – I mit barndomshjem med mine forældre, storebror og mine bedsteforældre. Nogle gange har julen været hvid – jeg husker det som om det oftere skete, da jeg var lille, og det er selvfølgelig klart at foretrække. Jeg vil ikke have imod at holde jul under et palmetræ, jeg tænker faktisk det vil være sjovt at prøve, så længe jeg tilbringer julen med dem jeg holder af.

DET BEDSTE VED DECEMBER
Jeg er totalt jule-entusiast.. Især efter min kæreste og jeg flyttede sammen for 3 år siden – Vi juler helt vildt :) Mine yndlings ting ved december er de levende lys og alle de smukke elektriske lys udenfor (jeg forstår egentlig ikke, at de ikke bliver hængende igennem hele vinteren – det vil gøre en trist februar morgen lidt hyggeligere). Jeg elsker også eftermiddagshygge med venner og familie til gløgg og æbleskiver, sildemadder til frokost og selvfølgelig selve juleaften.

migogminjul2

YNDLINGS JULETRADITION
Julen bliver altid skudt i gang med mine forældres kæmpe julefrokost i slutningen af november. I år var vi 20 mand til spisning. 12 hjemmelavede retter, og et måltid der varede fra 18.30 til 2 om natten. Jeg elsker den aften så meget – så ved man julen er nær.

DIN YNDLINGS JULEFILM
Elf og Love Actually.

HVORDAN SKAL DU SE UD JULEAFTEN
Vi plejer at klæde os pænt på juleaften, uden at det er overdrevet eller galla agtigt. For mig er det vigtigt at det er flot, men også behageligt, så der er plads til at fylde maven med rigeligt med and og risalamande.

RISENGRØD ELLER RIS A LA MANDE
Risengrød d. 1 december og d. 23 december – Ris a la mande d. 24 december og evt en enkelt gang til en julefrokost, men ikke mere. Jeg elsker det, men jeg elsker også det faktum at man kun får det en gang om året.

migogminjul1MÆRKELIGSTE JULETRADITION
Jeg ved ikke rigtigt om vi har nogle deciderede mærkelige juletradition – en ting der måske er lidt underligt er, at julemanden stadig kigger forbi min sok d. 24 december selvom jeg har rundet de 28 :D

AND ELLER FLÆSKESTEG
And – altid and juleaften. Flæskesteg kan man få resten af året.

HVAD ØNSKER DU DIG I JULEGAVE
Jeg ønsker mig bl.a. et LV pascover, en ny pung, nogle glas vaser, bøger af Delphine de Vigan og noget makeup fra NARS. Se min julegave inspiration HER

HVILKEN JULEGODTE KAN DU BEDST LIDE
Jeg elsker jødekager – alt med kanel er generelt et hit.

HVILKEN RET HAR DU MED TIL JULEFROKOSTENS JULEBUFFET
Jeg pudser altid lige glorien til julefrokosterne og kommer med julebuffetens sunde indslag i form af to salater. Det lyder måske kedeligt, men de bliver altid spist op fordi folk værdsætter lidt friskt og sundt ved siden af alt det lækre, men fede julemad.

migogminjul3

BLØDE ELLER HÅRDE PAKKER
Hvis jeg skal vælge, så nok hårde. Jeg ønsker mig nemlig aldrig tøj til jul – til gengæld kan en lækker pude eller plaid jo være dejligt, så når alt kommer til alt er det nok egentlig lige meget om gaven er blød eller hård, så længe giveren har gjort sig umage, det er det vigtigste.

HVAD ER DIT BEDSTE TIP MOD TØMMERMÆND DAGEN EFTER EN JULEFROKOST
Begræns dit indtag af snaps – det er det bedste råd! Derudover redder jeg dagen-derpå ved at have fyldt køleskabet med alle mine yndlings drikkevarer, og så drikker jeg så meget som jeg overhovedet kan i løbet af dagen, spiser scramble æg med noget avokado og tomater og tager en kop kaffe og derefter en frisk gåtur – det virker hver gang.

GLØGG ELLER SNAPS
Gløgg uden tvivl. Jeg er ikke kæmpe snapse fan – eller fan af ren alkohol generelt (kun mezcal:)) Til gengæld siger jeg aldrig nej tak til et glas gløgg.

YNDLINGS JULESANG
Driving home for Christmas

HVORDAN UNDGÅR DU AT BUKSERNE STRAMMER, NÅR JULEN ER OVERSTÅET 
Fx ved at medbringe de førnævnte kålsalater til julebuffeten, og så sørger for at tage rigeligt af dem og lidt færre af de brunede kartofler. Jeg tror det hele handler om balance, så jeg tillader mig selv alt, men sørger stadig for at spise varieret selvom det meste julemad er ret brunt. I min familie har vi desuden en tradition for d. 25 december at i stedet for at spise endnu mere julemad, så spiser vi anderester i vietnamesiske friske forårsruller med masser af grøntsager, krydderurter som koriander og mynte og lækre saucer som soya og hjemmelavet peanutbuttersauce. Det er en dejlig måde at forkæle kroppen ovenpå alt det tunge julemad og julekonfekt.

Læs mit juleinterview med Sisse Sejr-Nørgaard HER  
Sidsel Alling HER
Christine Sofie Johansen HER
og Sara Jin Smidt aka Healthy Skinny Bitch HER

(Visited 3,303 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

5 Comments

 • Reply L. 18.12.2016 at 19:59

  Må vi ike snart få en tour i det nye hus!? :)

  • Reply Trine 20.12.2016 at 19:02

   Hej L

   Jeg skal nok lave mere om det i 2017 :)

   KH Trine

 • Reply Mai 19.12.2016 at 15:56

  Hej Trine,

  vil du ikke dele dine salater du har med til julefrokosten? :) Hvad er der i? Jeg står nemlig og skal lave salat i år og det kunne være lækkert med noget inspiration :)

  • Reply Trine 20.12.2016 at 19:03

   Hej Mai
   Jeg improviserer bare
   et eksempel kan være: rødkål, appelsin, gule rosiner og mynte
   eller grønkål, granatæbler og dadler
   KH Trine

 • Reply Mens vi venter - TRINE'S WARDROBE 24.12.2016 at 09:10

  […] Læs mig og min jul med undertegnede HER […]

 • You Might Also Like