« Postkort fra sommerlandet med TW member Kathrine
Mig og mit 2017 »
Nørrebro 01.10.2017GUIDE PEOPLE

Insider’s Guide: Nørrebro med Clara Matz

Hvis der er en bydel udover Frederiksberg C som har mit hjerte, så er det Nørrebro, hvor jeg boede i 5 år! Her brugte jeg bl.a. rigtig meget tid med Clara der skal guide jer til bydelen nedenfor.

Jeg var kommet fra Århus og flyttede ind i en lejlighed i Rantzausgade, og hun boede en spytklat fra mig, nemlig på Griffenfeldsgade…. Og lad os lige slå fast at det var før de to gader var fyldte med fancy ølbarer, finurlige spisteder, toastbarer osv osv :)

Hvis vi skulle have lavet en guide dengang, så var der to lyspunkter i nabolaget – Effes burgerbar, der var min nabo og en lidt gusten inder-takeaway, men med god mad, der var Claras nabo :D

Der er sket en masse med Nørrebro siden dengang, og jeg nåede heldigvis også at nyde en masse godt af alle de nye steder, da det kun er 1 år og 3 måneder siden jeg flyttede derfra. Clara bor der stadig, og nedenfor kan I få alle hendes bedste tips og tricks til Nørrebro.

Navn: Clara Matz 
Alder: 27 år. 
Beskæftigelse: PR / Marketing Manager hos FIVEUNITS / 2ND ONE
Bor: Nørrebro  

BESKRIV NØRREBRO MED TRE ORD:
Bros, shawarma og populistisk.

HVOR ER DU FRA?  
Jeg er født i København K, men jeg er opvokset nord for København i Hellerup og senere hen Klampenborg.  

DEN STØRSTE FORSKEL PÅ DER, HVOR DU ER OPVOKSET OG NØRREBRO 
Det er nok vigtig at slå fast, jeg ikke bor på det Nørrebro, hvor bandekrigen rammer, men det Nørrebro hvor pigerne går med Céline solbriller, og drengene drømmer om Café Louises bliver til Supreme. Før runddelen selvfølgelig. Vi kan kalde det 2900 Nørrebro. Så der er egentlig ikke den store forskel på folk. Dog er der langt mellem villaerne selvom man ikke kan se det på kvadratmeterprisen.  


20A, Ravnsborggade 20A, 2200 København N

YNDLINGS BUTIK  
På tøjfronten er det Acne Archive. Det er byens bedste service, og man kan altid lave et genialt scoop. Adélie på Guldbergsgade er også altid et besøg værd. Og skal du lave et finurligt fund til hjemmet er designkollektivet på Stefansgade altid sjov. 

DET BEDSTE VED NØRREBRO ER…  
Der er en helt speciel stemning på Nørrebro, jeg elsker. Folk er gode til at bruge byen på en lidt sydeuropæisk manér. Man bruger meget tid på gaden fremfor i hjemmet. Det er ikke underligt at lave en kaffe hjemmefra og drikke den på trappetrinet, mens man får en sludder for en sladder med naboen. Eller købe en six pack i kiosken og drikke på bænken på Blågaardsgade. Det er et fantastisk område for selvskabspapegøjer som jeg. 

DIN GUILTY PLEASURE-PUSHER 
Ahaaa på Nørrebrogade. Det er uden sammenligning byens bedste pitabrød og genialt med tømmermænd.  

RESTAURANTEN DU ALDRIG BLIVER TRÆT AF
Mahalle på Birkegade. Det er de bedste libanesiske tapas, til priser alle kan være med på. Skal der være vin til maden, skuffer 20A og Oysters & Grill aldrig. 


Oysters & Grill, Sjællandsgade 1B, 2200 København N

HER FÅR DU DE BEDSTE DRINKS 
Jeg er egentlig mest til vin og her vinder vinhanen på Blågaardsgade. Specielt om sommeren, hvor stemningen udenfor er helt magisk. Men skal jeg have drinks, vinder Lulu på Ravnsborggade. Pssst… Skal du mødes til en fyraftens, er Kølters Tolv Haner perfekt! Men pas på – man bliver fuld derinde. 

HVAD SAVNER DU MEST VED NØRREBRO, NÅR DU ER UDE AT REJSE
Palmen på Elmegade. Byens bedste bland selv slik, dog med lidt tvivlsomme udløbsdatoer. Pyt! Det er underligt man kun kan få god slik i Danmark.

DET BEDSTE STED AT SPISE MORGENMAD  
Sidecar på Skyttegade. Ved godt det er lidt millenium-agtigt at spise buffet, men udvalget her er simpelthen så lækkert.  


Mahalle, Birkegade 6, 2200 København N

DEN BEDSTE GADE PÅ NØRREBRO 
Jeg elsker Rantzausgade. Jeg ved godt, den er trafikeret og underlig, men jeg bliver altid nostalgisk, når jeg går der. Her har jeg brugt mange gode år i mine tidlige 20’ere. Blandt andet med Trine i hendes gamle lejlighed. Og på Effes burgerbar!

HVAD SKAL MAN SE/LAVE I NØRREBRO 
Tricket er at lave ingenting. Spis godt, drik godt og brug mange timer på at lure på andre.  

HER DRIKKER JEG KAFFE
Du skal ikke gå langt efter god kaffe. Min lokale kaffepusher er kaffeplantagen på Sankt Hans torv. De åbner tidligt og ved hvad en cortado er.


Kaffeplantagen, Sankt Hans Torv 3, 2200 København N

BEDSTE SOLSPOT
Der er faktisk skræmmende lidt solspots på Nørrebro. Men efter arbejde mødes mine veninder og jeg tit og køber takeway og slår os ned med et tæppe i kirkehaven ved Sankt Hans torv. Der er ikke for crowded, og solen skinner til det sidste.

HVORDAN ER MENNESKERNE PÅ NØRREBRO 
Nørrebro er det multikulturelle København. Her bor mennesker fra hele verdenen, men ingen føler sig bedre end andre. Nørrebro er også en finurlig kombination af et streetstyle pigerne, arbejdsløse grafiker, RUC studerende og forældrekøb! Fælles for alle er en stor tolerance, der gør miljøet trygt midt i al uroligheden. Det skal næsten opleves. Du finder også turister, der pløjer hinanden ned på cykel, mens de helt forvirret leder efter Nørrebro-charmen, de har læst om i Lonely Planet og de lidt hårdere typer, der taler i telefon i kiosken (bare rolig, de skyder dig ikke!).

 

HER HANDLER JEG IND 
Superbrugsen på Nørrebrogade, 2200 kærlighed på Blågaardsgade eller bare takeaway all day. Smutter også altid forbi guldblomsten og får en frisk buket!


Guldblomsten, Guldbergsgade 61, 2200 Copenhagen N

BEDSTE BAGER 
Mirabelle på guldbergsgade. Ved ikke hvad de gør med det brød, det smager fantastisk!

BEDSTE STED AT GÅ EN TUR  
Assistenten eller de gamles by, hvor man må klappe gederne!

HVIS JEG SKULLE BO I EN ANDEN BYDEL, SKULLE DET VÆRE  
Vesterbro! De har alle feststederne og en god kinesisk. Når jeg bliver voksen, drømmer jeg om et hus og nogen høns på Refshaleøen.

(Visited 3,272 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

2 Comments

 • Reply Alie 05.01.2018 at 14:06

  Awesome

 • Reply Alie 05.01.2018 at 14:07

  Awesome

  Like it
  :)

 • You Might Also Like