« Tips til at rejse med et spædbarn
Lidt om barselslivet »
Copenhagen 03.11.2017FAMILY PREGGO

Status 3,5 måned som mor


foto: Maria Franck

Jeg har slet ikke fået skrevet et ordentligt indlæg om det at være mor – en rolle jeg nu når har haft i 3,5 måned. En rolle som man umuligt kan forberede sig på, men som for mig heldigvis faldt endnu mere naturligt end jeg kunne turde håbe på.

Det virker allerede som evigheder siden at Roberta d. 11/7 kom til verden, og vores hverdag har allerede ændret sig så meget på de måneder. Fra hun var nyfødt til nu hvor hun kan en masse, har masser af personlighed og vi også er blevet en anelse mere rutinerede i rollen som forældre.

Den første måned er ærlig talt lidt sløret. Jeg husker mest lykke, forandringer, uvidenhed og endnu mere lykke. Roberta var fra dag 1 en meget bevidst baby, der stort set kunne holde øjenkontakt fra første dag, og nærmest også kunne holde sit hoved lige fra hun kom ud af maven på mig. Om det var de ekstra 14 dage hun boede i mig eller hvad der har været årsag til det, ved jeg ikke, men det gjorde det super let at connecte med hende fra allerførste sekund.

Den anden måned i hendes liv var vi bl.a. i Italien – læs mine bedste tips til at rejse med et spædbarn HER – og dér følte jeg generelt set vi allerede kendte hende ret godt, og følelsen af at være en “rigtig” familie kom virkelig her i anden måned. Det er dog virkelig svært at huske præcis hvad der skete hvornår fordi man generelt får lidt for lidt søvn :) Men på de 3,5 måned kan jeg generelt konkluderer, at vi har en dejlig glad unge, dog lige afbrudt af en ret sej tigerspringsperiode, der gav en times skrål hver aften i en del uger.

Nu er det så tid til at gøre status her 3,5 måned inde i Robertas liv. 

Robertas udvikling
Det bliver virkelig sjovere og sjovere at følge med i hendes udvikling fra hver dag. Hun er en rigtig baby nu, der pludrer løs, griner højt, leger med sine føder og ruller fra side til side. Hun har længe genkendt os sådan rigtigt, og hver gang jeg har været væk i få sekunder, så smiler hun et gensynssmil så stort at mit hjerte smelter. Jeg ammer hende stadig fuldt ud og hun spiser virkelig godt og vokser i stor stil – 7 tunge kilo vejede hun i morges :) Det var meget vigtigt for os at lære hende at tage flaske, så det øvede vi allerede, da hun var et par uger, og det har heldigvis båret frugt – hun er en rigtig sutter og kan sagtens tage sutteflaske, hvilket gør, at jeg også en gang i mellem kan være væk fra hende i nogle timer.

Søvn
Roberta elsker at sove om aftenen og om natten og til gengæld ikke så meget om dagen. Det gør at jeg faktisk sjældent er træt fordi vi for det meste får lov til at sove med kun en afbrydelse af natamning, men til gengæld får jeg ikke lavet så meget om dagen, da hun er vågen det meste af tiden og primært tager nogle korte powernaps medmindre hun bliver kørt rundt i sin barnevogn.
Dog er det som om der er sket noget med hende den seneste uge. Det var som om hun tog et appetitspring – vi havde 3 nætter, hvor hun vågnede frustreret 3 gange om natten og var sulten og efter det har hun sovet meget bedre og tungere både om natten og om dagen, så krydser fingre for at det fortsætter :)

Krop
Jeg har endnu ikke fået skrevet min fødselsberetning ned til jer, men kort sagt så gik jeg igennem en 27 timers fødsel, der til sidst endte i kejsersnit og derfor var min krop godt mørbanket, da hun endelig kom ud i verden til os. Når man har fået kejsersnit bliver man ret hurtigt “tvunget” op at gå – og man tror virkelig det er løgn for ens krop gør SÅ ondt.

Det viste sig dog heldigvis at jeg relativt hurtigt kom til mig selv, og ca 5 uger efter operationen kunne jeg stort set ikke mærke noget længere. Min krop har været meget god til at komme til sig selv efter graviditeten, Jeg træner stadig ikke, men det tænker jeg snart at jeg skal i gang med igen – så jeg kan styrke min ryg som jeg kan mærke er lidt på prøve fordi jeg bærer på hende så ofte.

(Visited 9,512 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

8 Comments

 • Reply Rena 03.11.2017 at 11:44

  She looks indeed so wonderful awake and alert!
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  • Reply Trine 07.11.2017 at 10:47

   She really is <3

 • Reply Tina KH 03.11.2017 at 13:59

  Så gode billeder, hun er en smuk pige:-)

  • Reply Trine 07.11.2017 at 10:47

   Tusind tak Tina <3

 • Reply Camilla Cecilie 03.11.2017 at 23:14

  Hun er da bare såå kær! Det at blive mor er en rolle jeg hurtigt fandt, mine 2 skønne børn gør mit liv helt :-)

  • Reply Trine 07.11.2017 at 10:47

   Ja børn gør virkelig noget godt for livet:)
   Kh

 • Reply Cecilie / nysognuancer 06.11.2017 at 18:50

  Det ser virkelig ud som om i alle tre nyder hinandens selskab ?❤️

  • Reply Trine 07.11.2017 at 10:48

   Det gør vi virkelig <3
   God dag
   Kh Trine

  You Might Also Like