« Things I Like #88 Comosøen II
Status 3,5 måned som mor »
20.10.2017FAMILY TRAVELS

Tips til at rejse med et spædbarn

Selvom jeg langt fra ser Roberta som et spædbarn (hun har så meget personlighed og kan allerede en masse ting) så er hun et spædbarn, og var det i høj grad, da vi rejste afsted mod Italien, 1 måned og 3 uger gammel for at være helt præcis.

Jeg havde selvfølgelig haft mine betænkeligheder omkring, at skulle rejse med hende når hun var så lille, men på samme tid er jeg generelt fortaler for at springe ud i ting og ikke overtænke situationer for meget. Derudover havde jeg forinden talt med et par veninder som alle havde sagt, at det på mange måder er nemmere at rejse med et barn på 2 måneder end en på 10 måneder, og det beroligede mig.

Før jeg vil komme med lidt tips og tricks så vil jeg sige, at vi havde den bedste tur, og alt gik endnu bedre end jeg kunne turde håbe på. Eneste minus var vel, at vores lille baby ikke kommer til at kunne huske noget som helst fra turen :P Til gengæld kom hendes forældre tilbage til hverdagen med et ekstra boost energi.

Før afrejse

Bestil flybilletter
Overvej om det er værd at betale lidt ekstra for et flyselskab, der har gode vilkår for spædbørn. Vi valgte SAS fordi man måtte have vildt meget ekstra bagage med, og tro mig – travel light eksisterer ikke med en baby. Hvis man skal på en lang tur, så har mange selskaber iøvrigt mulighed for at man kan sidde ved en vugge – ret smart, da det kan være hårdt for både baby og mor og far at hun/han skal sidde hos en.
Vi bestilte billetter før Roberta var født, og skulle derfor opgive terminsdatoen, så snart hun var født skulle vi ringe og opgive hendes CPR nr og ikke mindst hendes fuldenavn.

Pas
Sådan en lille en skal have sit eget pas i modsætningen til da jeg var barn og blot stod i mine forældres. Husk at bestil i god tid – det kan gøres så snart man har fået babys sygesikringsbevis.

Vaccine
Nu skulle vi kun til Italien og derfor var det ikke nødvendigt med vaccine. Det skal man til gengæld huske hvis man fx skal til Østen. Vi spurgte desuden vores læge til om det var noget problem at hun endnu ikke havde fået sin 3 måneders vaccine, og det var det ikke så længe det var indenfor EU vi rejste.

Pakning
Begynd at pakke i god tid – man skal pludselig have virkelig mange ting med når man rejser med en baby. Man kan jo ikke have alt sit babyudstyr med, så derfor handler det om at prioriterer. Man skal selvfølgelig have tøj med til baby, masser af stofbleer og så prioriterede vi pusling ret højt.. hvilket betød vi havde sindssygt mange bleer, vat pads og vådservietter med derned. Det viste sig at være en god prioritering – for vådservietter uden parfume er fx umulige at opdrive i Italien. Generelt set fra pakning er mit råd – hellere pak mindre til dig selv og ekstra til baby – det er nemmere at købe en ekstra kjole til dig selv, hvis du virkelig står og mangler en på ferien.

Udstyr
Babyudstyr fylder og I har sikkert som mig også fundet ud af, at det langt fra er alt udstyr man har investeret i til baby, der er lige vigtigt. Det må man lige opveje med sig selv, da det er totalt individuelt fra baby til baby, hvad de har brug for. Vi havde medbragt følgende:
Babydyne – et tæppe kan være nok, hvis du rejser til en meget varm destination.
Soltelt – det fik vi ikke brugt, da vi ikke var på stranden.
Slyngevugge – for os en life saver når Roberta har brug for ro.
Barnevogn – vi rejser med Cybex Mios som jeg ikke kan anbefale nok. Den er helt fantastisk og nem at klappe sammen.
Autostol – vi lejede faktisk en.
Lift fra Najell – var hånden på hjertet måske den vigtigste ting vi overhovedet havde taget med. Den hjalp i lufthavnen, når hun sov på restauranter og når hun ikke gad ligge i barnevognen gik Nicholas rundt med hende spændt op. Læs mere om Najell HER
Myggenet og regnslag – vi fik brugt begge, og særligt myggenettet er virkelig vigtigt når man er rejst sydpå.
Airshells / Odd size luggage Man behøver selvfølgelig noget at opbevare det førnævnte udstyr i – særligt barnevognen. Man kan leje airshells i lufthavnen, men vi har selv en Stokke Prampack som jeg virkelig kan anbefale. Det er desuden lækkert, at man kan pakke den hjemmefra og ikke behøver at stå midt i lufthavnen og fikse det med en baby på armen.

I lufthavnen og på flyet

Hvad skal man have med i lufthavnen
Udover vores egen håndbagage havde vi Robertas pusletaske med. Husk endelig ekstra tøj, hvis der opstår en situation undervejs. Derudover bar vi hende rundt i førnævnte lift fra Najell.. Det var helt genialt for hun sov det meste af turen, da hun blev liggende i den både i lufthavnen og på flyet ovenpå vores skød. Husk desuden at tage en strik og et babytæppe med, da det kan være ret koldt i en flyver.

Letning og Landing
Den tid på rejsen, der kan give flest forældre panderynker er når flyet letter og lander. To situationer der ofte giver babygråd gennem hele flyveren. Heldigvis er nye fly bedre til at udligne trykket, der kan komme når man lander og letter. For en sikkerhedsskyld fulgte jeg dog et råd jeg havde fået om at amme hende både når vi lettede og landede – for dermed at forhindre tryk i hendes øre. Det var lidt svært koordineringsmæssigt, da der virkelig går langt fra man har sat sig i flyet, begynder at rulle og til man faktisk letter. På returvejen lykkes det perfekt, og på udvejen so-so – der havde hun næsten spist færdigt inden vi landede, men sutten fungerede rigtig fint som erstatning og hun virkede ikke som om hendes øre led på nogen som helst måde.

Ting vi ikke brugte men som vil være gode i andre situationer

Strækvikle – Herhjemme bruger jeg min strækvikle virkelig meget, men jeg synes det var for varmt at gå med hende i den. En bæresele havde nok været mere genial, hvis hun var lidt ældre, da der kommer mere luft ind.

Soltelt – Vi havde somsagt et soltelt med og det var helt unødvendigt, da der ikke var specielt varmt i Italien og fordi vi altid havde mulighed for at finde skygge til hende. Til gengæld tænker jeg det er helt genialt når hun bliver lidt ældre og vil sidde på stranden eller i græsset.

Solcreme – Små babyer skal jo som hovedregel helst slet ikke bruge nogle produkter… medmindre deres numser er røde. Det var der ingen der havde fortalt mig, så jeg havde investeret i diverse babyolier osv som jeg slet ikke har brugt. Jeg købte også en lækker faktor 50 solcreme til ferien, men i og med vi stort set holdte hende helt uden for solen, så var det ikke nødvendigt.


Opsummerende kan jeg super meget anbefale at rejse med en lille baby, hvis man som forældre har lyst. Vi havde den bedste tur og vi har allerede nu booket næste rejse, der bliver en over 3 uger lang tur til vinter. Glæder mig allerede.

(Visited 9,132 times, 4 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

6 Comments

 • Reply AC 25.10.2017 at 09:54

  …. mega god liste – tak for den! Vi har lige booket skiferie (gotta start’em young;) )…

  Et andet spm (hvor svaret garanteret varierer fra kommune til kommune, but still) – hvor hurtigt fik I Robertas sygesikringsbevis? Og gjorde I noget aktivt i den forbindelse (skal det bestilles et sted?)??

  Klem

  • Reply Trine 25.10.2017 at 11:22

   Dejligt du kunne brug den, og præcis – man kan ligeså godt lære dem det ;)
   Vi fik sygesikring et par uger efter vi havde opgivet hendes navn. Det er faktisk det allerførste man skal gøre – for ellers kan man hverken få sygesikring eller pas.
   Knus

 • Reply Josefin 25.10.2017 at 11:34

  Hej Trine
  Tak for en god guide!
  Hvad er dit valg faldet på i forhold til pusletaske? Håber det er ok jeg spørger – Synes godt nok det er svært at finde en som er pæn pg praktisk på samme tid ?
  Venlig hilsen Josefin

 • Reply Clara 28.10.2017 at 21:36

  Mega god liste – tak ;-) Vi overvejer også en vintertur med vores dreng, som er nogenlunde på alder med jeres datter :-) Må jeg spørge, hvor I skal hen? Og hvor I har overvejet? Synes det er svært at finde gode destinationer i vores vinterhalvår, hvor selve flyturen ikke er meget lang…

  • Reply Trine 29.10.2017 at 16:49

   Dejligt den kan bruges :)
   Jeg er egentlig ikke så bekymret for den lange flytid, så vi tager til Thailand til vinter – glæder mig helt vildt
   Mange gange tillykke med din søn.
   KH Trine

 • Reply Lena Sørensen 07.05.2019 at 10:05

  Hej, vi har også en Cybex Mios. Ved du om man må have den med i lufthavnen og ud til flyveren? Jeg har svætr ved at finde informationen – og det er jo ikke en paraply klapvogn.
  Håber du kan svare :) Tak.

 • You Might Also Like