« Mig og min sommerferie med Fallulah
Postkort fra sommerlandet med Emily Salomon »
Copenhagen 30.07.2017PEOPLE

Mig og min uddannelse med design assistent hos By Malene Birger, Amalie Bendixen

August er lige om hjørnet og det betyder for mange, at det er tid til at starte op på arbejde eller uddannelse. Jeg kan ikke selv prale af nogle lang flot uddannelse, så jeg har i stedet for (ligesom sidste år) valgt at tage fat i nogle seje damer i min omgangskreds som er gået efter drømmeuddannelsen.

Første levende billede har jeg kendt i rigtig, rigtig mange år. Skønne Amalie er nemlig fra Århus ligesom mig selv, men bor nu også i København, hvor hun arbejder for By Malene Birger. Læs om hendes vej til drømmejobbet nedenfor.

Navn: Amalie Francesca Bendixen
Alder: 29 år
Beskæftigelse: Design assistent hos By Malene Birger

HVAD HAR DU STUDERET
MA I Mode på Designskolen Kolding.

HVORNÅR VIDSTE DU, AT DET VAR DEN VEJ, DU VILLE GÅ   
Det lyder som en kliche, men er ikke desto mindre sand. Jeg var kun fem år gammel, da jeg vidste, at jeg ville være modedesigner. Siden da gik jeg målrettet efter det, selvom mange syntes, at det var lidt af en prinsessedrøm. Og folk spurgte tit ”hvad jeg ville være, sådan i virkeligheden”. Men det kunne heldigvis ikke vælte mig af pinden.

BESKRIV DIN MORGENRUTINE 
Jeg elsker at sove, så har en hurtig rutine, hvor jeg står op og renser mit ansigt med Bioderma Crealine h2o og smører mig med Beaute Pacifique Vitamin A ansigtscreme. Og jeg fjerner mine puffy øjne med eye contour gel. Dernæst laver jeg kaffe og en smoothiebowl som er mega hurtig og nem at lave. Til sidst fyrer jeg lige noget make-up på og finder et outfit, der passer til min dag og mit humør.

BESKRIV DIT JOB  
Jeg assisterer heavy og light weight designerne i hele design processen fra start til slut, og derudover laver jeg også print og artworks.

YNDLINGSFAG PÅ DIN UDDANNELSE  
Selvformuleret projekt. Det er, hvor man har muligheden for at gå bananas og kreativiteten har frie rammer.

DIN FØRSTE SKOLETASKE  
Det var faktisk en Føtex pose… haha. Ikke fordi vi ikke havde penge til en, men min mor var ret hippieagtig, og syntes det var fjollet, at jeg skulle have en stor Jeva taske med enhjørninger og en klips-på-gymnastiktaske, når vi ikke rigtig havde nogle bøger i 0. Klasse. I gymnasiet var det en Gucci taske med monogram, som jeg længe havde ønsket mig. Jeg solgte min computer til min søster og fik forskud på jule-og fødselsdagsgaver for at få råd. Men jeg har den faktisk endnu og bruger den stadig.

HVORDAN KOBLER DU AF  
Med yoga, en god serie, passe mit højbed eller at lave sund mad fra bunden.

VÆRSTE EKSAMEN 
BA eksamen på Designskolen var både min værste og bedste. Jeg var så nervøs, at jeg fuldstændig glemte, hvad mit projekt handlede om og sagde bare en masse vrøvl, der slet ikke havde noget med det at gøre. Heldigvis var min vejleder så sød at bremse mig og sagde, at det vist var noget sludder jeg stod og sagde. Og hun syntes lige, jeg skulle starte forfra, i mens hun sendte mig et varmt smil. Jeg startede forfra og klappen forsvandt, og det gik over al forventning.

NOTESBOG ELLER NOTER PÅ IPHONE 
Iphone efter jeg har fået job, da jeg ellers før svorede til min moleskin notesbog.


Amalies afgangsprojekt

 

HVAD KØBER DU ALTID, NÅR DU ER UDE AT REJSE 
Mit yndlings produkt Advanced Night Repair fra Este Lauder i lufthavnen, da de er de eneste der sælger den i stor størrelse. Derudover går turen tit til Frankrig, hvor jeg altid skal forbi apoteket og købe lager ind af mine favorit hudplejeprodukter, som er langt billigere end i Danmark.

BEDSTE TIP TIL JOBSAMTALEN  
Vær dig selv og vær ikke bange for at være dit eget heppekor. Det er vigtigt, når man viser noget frem at være stolt og vise den entusiasme, du har for dit fag og dit projekt. For så smitter den begejstring du har af på de andre i rummet. Og husk at vælge tøj dagen før og spise morgenmad. Uden mad og drikke duer helten ikke.

BEDSTE AFTENSMADSMÅLTID PÅ SU-BUDGET 
Pasta limone med frisk rucula, som min studie veninde Jessica, som er halv italiener,  har lært mig at lave. Den er også god at lave til større forsamlinger, da den er nem og billig, men ser flot ud og smager himmelsk.

DET BEDSTE OG VÆRSTE VED DIN BRANCHE 
At jeg laver det, jeg holder mest af og har mulighed for at være kreativ. Jeg føler mig ekstremt heldig over at kunne leve af min passion. Det værste er konkurrencen, da der mange om buddet, og branchen ikke altid er stor nok til alle de talenter der er.

HVAD ER DET MEST NØRDEDE VED DIG 
At jeg har nørdet farvelærer til døde. Og jeg får det fysisk dårligt, hvis farver er kombineret forkert – Haha. Men også at jeg husker datoer og begivenheder ud fra, hvad folk havde på. Jeg har sådan en mystisk klæbehjerne, når det kommer til at huske, hvad folk har på. Jeg kan huske ned til mindste detalje for mere end 10 år siden, hvad folk havde på til en fest.

TRE KVINDER, DU BEUNDRER
Phoebe Philo, der er Creative Director for Celine. Jeg har været fan, siden hun startede med at arbejde for Chloe som First Assistent. Hendes æstetik er formidabel, og det hus hun har arbejdet for har altid været mit favorit mærke.
Dronning Magrethe fordi hun er badass, og jeg beundrer hende i alle kreative aspekter. Jeg har været fan siden jeg var barn, og jeg er det stadig.
Designer Bettina Bakdal. Hun var min vejleder på Designskolen og en slags design mor for mig. Hun har lært mig alt, og jeg har stor respekt for, at hun prøver at ændre modebranchen med hendes slowfashion brand.

 

(Visited 3,312 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

No Comments

You Might Also Like