« Ventetid
Gravid uge 36 »
23.06.2017ME PREGGO

Pakkeliste til hospitalet, fødsel

Nu nærmer vi os altså terminsdatoen. Der er kun 4 dage til hvad der uanset hvad bliver en festdag herhjemme – fordi terminsdatoen også er Nicholas’ fødselsdag. Jeg har ingen fornemmelse for hvornår hun kommer ud, og mange går jo over første gang, så vi må se…

Heldigvis har vi rigeligt med ting at give os til herhjemme inden hendes ankomst – og selvom det er lidt uoverskueligt med en renovering, så er det egentlig helt ok – for det slår ventetiden godt ihjel.

En af de ting, der efterhånden er styr på er den famøse hospitalstaske til når fødslen går i gang. Jeg var allerede ‘tvunget’ til at pakke den for et par uger siden, da vi tog til Århus til Northside, og jeg jo allerede dér var inde i den såkaldte terminsperiode.

Det føles vildt rart at vide den står klar, så jeg ikke skal tænke på at huske diverse ting og ikke mindst på at pakke når jeg pludselig får veer og hun er på vej til verden <3

Jeg har delt indholdet op i 3 – til baby – til mig – diverse, og hvis I har nogle tilføjelser må I vildt gerne dele jeres erfaringer.

Til Baby

Babytøj til hospitalet str. 50 og 56
Jeg har taget blandede bodystockings med, små bukser, bluser, strømper og huer samt en dragt til når vi skal køre hende hjem. Jeg har fået at vide at man hellere skal tage for meget med end for lidt, da tøjet hurtigt bliver beskidt.

Babydyne og 2 x betræk.
Vi kører både med en kapok dyne og en mere klassisk dundyne herhjemme. Jeg har pakket kapokdynen samt ekstra betræk.

Sut
De bliver garanteret slet ikke nødvendige, men som første-gangs-mor vil man hellere have for meget med end for lidt. Vi har en natursut med til nyfødte og en MAM sut

Stofbleer
En veninde anbefalede mig sågar at købe 100 stofbleer inden fødselen. Det har vi ikke gjort, men vi har i hvert fald 40-50 stykker, og jeg har taget 6 af dem med på hospitalet.

Bamse
Den lille pige skal selvfølgelig have en bamse. Den første hun ser har hendes mormor kreeret.

Babytæppe
Min mors veninde har strikket et såkaldt Mary tæppe, der er så smukt og blødt.

Autostol
Vi har allerede installeret autostolen – den var bl.a. med os en tur til Århus til NorthSide, just in case. Vi har valgt denne autostol 


Til Mig

Vigtige papir og ting
Vandrejournal, sygesikring og kreditkort

Behageligt tøj
Jeg går all in på bløde pyjamassæts, bløde skjorter (gør det lettere at amme) og afslappende bukser, der ikke strammer. Jeg pakker 3 sæt.

Morgenkåbe og tøfler
Jeg elsker min morgenkåbe og jeg ved at den vil få mig til at føle mig mere ’hjemme’ – desuden tænker jeg at hjemmesko er rare når man skal op fra sengen.

Trusser, amme bh’er og strømper
Jeg er allerede fan af den helt bløde amme bh fra H&M og har pakket store trusser og min kærestes boxershorts

Ammeindlæg
Bliver nok ikke nødvendige de første dage

Brystsalve
Jeg har bl.a. fået anbefalet Lansinoh creme

Toilettaske
Shampoo og balsam
Mandelolie
Fugtighedscreme
Serum
Tandbørste + tandpasta
Læbepomade
Deodorant
Mason Pearson hårbørste plus hårelastikker
Bind
Lidt makeup til hvis jeg nu får overskud 

Puder
Ammepude og min egen hovedpude


Andre ting

Iphone + Oplader 

Kamera + oplader
Jeg har både mit Olympus PEN med og vores polaroid kamera samt ekstra film.

Computer + oplader
Måske vi har brug for at slå tiden ihjel med at streame lidt serie og uanset hvad vil jeg gerne have mulighed for at høre musik.

Vifte
Sommerfødsler kan blive varme

Snacks
Vandmelon, agurk- og gulerodstænger, kiks med chokolade og hjemmebagte pølsehorn.

Tyggegummi

BKR vandflaske
Jeg har meget nemmere ved at drikke vand af flaske end af glas

Og andre råd modtages desuden også med kyshånd – jeg er trods alt ikke gået i fødsel endnu, så jeg kan nå at pakke mere med :)

 

(Visited 21,322 times, 4 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

33 Comments

 • Reply Maria 23.06.2017 at 11:35

  Et lille tip: Det rene dynebetræk – vikl det omkring din krop (uden tøj på), og gå lidt med det, så det “optager lidt af din duft. Samme tip gælder også med en stofble, som på den måde kan “forfremmes” til putteklud – de fleste babyer elsker og finder ro ved at ligge med en sådan mor-duftende (eller far-duftende) klud tæt til ansigt, især hvis du lige skal have en tissepause eller måske en bid mad med begge hænder.
  Jeg fik i sin tid tippet af en gammel, garvet sundhedsplejerske – og det har været guld værd!

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:43

   Kære Maria
   Tusind tak for din kommentar og de vildt gode tip omkring at sove med dyne, stofbleer og bamser. Sengen er allerede fyldt godt op nu :)
   KH Trine

 • Reply Janni 23.06.2017 at 11:43

  Sygehusets toiletpapir kan godt være noget krads pap at tørre sig med, så det er rart at duppe sig med noget blødt toiletpapir efter toiletbesøg :) Så sådan en rulle ville jeg også pakke i tasken :)

  Held og lykke! Det er SÅ fantastisk en oplevelse at føde et barn :D

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:44

   Tak for tippet – det er hermed pakket ned:)
   KH Trine

 • Reply Katrine K 23.06.2017 at 11:55

  Hvis du gerne vil have egne trusser og ikke hospitalets nettrusser – så køb nogle i en meget større størrelse end normalt (og det samme med bind) – De fleste bløder ret meget de første par dage (nogle længere) og der er bind ikke nok, men hospitalet har “voksenbleer” der kan holde det meste….

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:45

   Kære Katrine
   Tusind tak for tippet – jeg har pakket nogle store trusser og min kærestes boxershorts :)

 • Reply Ida 23.06.2017 at 12:10

  Som de andre også anbefaler; Toiletpapir og store(!) trusser! Og så ville jeg vælge de mørkeste hygge-bukser du har. Bare just in case – Man bløder en del mere end man kan forestille sig ;)

  Derudover så vil jeg anbefale en madpakke til N! Vi havde bagt pølsehorn på forhånd. Min kæreste nød at kunne få lidt frokost, og jeg var glad for at han ikke takkede ja til jordemoderens tilbud om at gå i kantinen under fødslen ;) Og så nød jeg desuden godt af pølsehornene efter fødslen!

  Til gengæld tror jeg ikke du får brug for en computer til andet end musik- Vi havde fx en bog og et par blade med – Jeg har ikke læst bogen endnu, og min søn er 15 måneder ;)

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:45

   Hej Ida
   Jeg gik fluks i gang med at bage pølsehorn efter jeg læste din kommentar.
   Min kæreste elsker dem, og nu ligger de klar til vi skal køre afsted mod hospitalet :)
   God sommer
   KH Trine

 • Reply Arnela 23.06.2017 at 12:12

  Hospitalets net-trusser er et hit! Og HUSK lansinoh, det er fantastisk førstehjælp i begyndelsen til ømme brystvorter. Smør på så ofte du kan. Og køb et par uld-ammeindlæg (fra Lana eller Joha). Når dine bryster holdes varme mindskes risiko for brystbetændelse – selv helt i starten.
  Husk cola til fødslen! Nemt at få ned + sukker til at holde en kørende. Held og lykke – you go girl!

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:46

   Kære Arnela
   Tusind tak for dine tips – og god idé med cola hvis man går sukkerkold
   Knus

 • Reply Sine 23.06.2017 at 19:19

  Hej Trine,
  Glæd dig, det er det vildeste i hele verden at føde et barn – VIRKELIG.
  Jeg havde min egen hovedpude med og min ammepude. Jeg var så træt andet døgn efter fødslen, at jeg sad og sov, mens jeg ammede.

  Held og lykke :)

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:47

   Hej Sine
   Tak for dine tips – ammepuden havde jeg allerede tænkt at tage med, men havde ikke tænkt over hovedpude og det er virkelig en god idé – for jeg ligger 1000 gange bedre på min egen end på nogle andre.
   KH Trine

 • Reply Sine 23.06.2017 at 19:21

  Hov, jeg glemte lige. Der er mega varmt på barselshotellet, min kæreste savnede virkelig et par shorts og tøfler

 • Reply Clara 24.06.2017 at 12:35

  Perfekt timing med det indlæg :-) Går også selv og pakker tasken i disse dage. Jeg er også meget i tvivl om de snacks – de skal jo kunne tages med i en fart men samtidig kunne holde sig… Hm. Så det bliver nok noget med kiks og det frugt, vi har liggende :-)
  Hvordan ser jeres babytæppe ud? Jeg overvejer nemlig at ønske mig et hjemmestrikket af min svigermor – de er så fine!

 • Reply Mette 25.06.2017 at 15:44

  Et par af dine kærestes boxershorts, som han kan undvære – måske et underligt råd, men det var et, jeg selv fik af andre mødre, og det var det bedste at have til dagene efter fødslen! Ellers alternativt bare et par trusser, der kan klare de absurd store bind (bleer), man får på på sygehuset.
  Og så bagte jeg pizzasnegle, som jeg havde i fryseren. Da veerne gik i gang, hev jeg dem op – og da vi så kom på sygehuset, var de tøet op, og min kæreste forblev mæt og tilfreds under de mange timer, fødslen tog. Og jeg var selv helt lykkelig, fordi jeg kunne få noget hjemmebagt at spise, da jeg havde født og cravede kulhydrater :)

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:49

   Hej Mette
   Det er et vildt godt råd, tusind tak :)
   KH Trine

 • Reply Tine 25.06.2017 at 16:46

  Helt klart nogle af din kærestes boxershorts – de er guld værd, fordi de ikke strammer på maven og der er plads til de kæmpe bind du får (som du også kan høre om du ikke må tage nogle med hjem af) . Det kunne også være spændende at høre om dine fødeønsker.

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:50

   Tusind tak for tippet :)
   KH Trine

 • Reply Anne 25.06.2017 at 20:16

  Ammepude og en drikkedunk – meget nemmere at drikke af en glas når man ligger og kæmper! Og mint pastiller til manden da kaffeånden ka være grum at skyllen lugte til når de står ved siden af en ;)

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:50

   Ammepuden skal helt klart med og vildt god idé med drikkedunk – jeg er 100 gange bedre til at drikke vand af flaske end af glas.
   Det er hermed tilføjet til listen :)
   KH Trine

 • Reply Lise 25.06.2017 at 22:06

  Gode ting! Det kom bag på mig, hvor meget kvalme, jeg havde under min fødsel. Derfor var jeg så glad for en fyldig snack bag, og jeg gik ombord få minutter efter fødslen (på det tidspunkt havde jeg ikke spist i mange timer). Derfor ville jeg supplere med mere end vandmelon – tørret frugt, salt, sødt og kiks :-)

  Unrelated: Jeg kan anbefale mørklægningsgardiner til soveværelset – vores søn fandt rimelig hurtigt ud af nat og dag, og tror at det har hjulpet (ikke at han fik en god rytme med det samme, men han fik en ro over sig om natten).

  God fornøjelse med det hele og tag billeder og videoer (især så I kan genhøre babys lyde)! Der er så mange fantastiske indtryk, at det er svært at lagre det hele selv :-) Det er stort og smukt.

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:52

   Vandmelon har jeg også på min liste – jeg ved at jeg altid elsker vandmelon, da det er friskt og tænker det også er ideelt pga det store sukker og vandindhold.
   Og tusind tak for de andre tips også :)
   KH Trine

 • Reply Betina 25.06.2017 at 22:52

  Sørg for at bamse og tæppe har ligget ved jer i noget tid, så det dufter af jer.
  Din mand skal have skjorter der er nemme at åbne så han også kan få hud til hud.
  Og så ellers bare vær forberedt på at tingene kan gå helt anderledes end man regner med.
  Og ja, du skal absolut ikke tage dit pæne undertøj med. Få fat i nogle store trusser eller boxershorts. De første par døgn er man selv med ble på (yes I know men sådan er det)
  Bed familie og venner om at tage lækkerier med til personalet i stedet for blomster til jer hvis de endelig vil tage noget med. Personalet knokler en vis del ud af bukserne og fortjener at blive forkælet.
  Og hvis I skal være nogle dage på barselsgangen, bed gæster respektere at der er andre der ikke er helt så lykkelige som en selv. Vores “naboer” havde besøg fra morgen til aften imens jeg stod bag gardinet der delte stuen og tudbrølede non stop fordi vores datter skulle tjekkes en masse gange.

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:54

   Hej Betina
   Vi ligger med sengen fyldt af ting nu – virkelig hyggeligt faktisk :)
   Og tusind tak for de andre råd også – det er altid vigtigt at tage hensyn til andre mennesker.
   KH Trine

 • Reply Mie 25.06.2017 at 23:03

  Pak evt. overdele der dækker numsen. Det er selvfølgelig helt naturligt, at man har et kæmpe bind eller ble på efter en fødsel, men jeg synes det var rart, at jeg var sikker på, at alle i kantinen på patienthotellet ikke kunne se det.

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:54

   God idé
   Det vil jeg helt klart tænke over.
   KH Trine

 • Reply Mille 26.06.2017 at 13:21

  Jeg skal selv føde om et par uger, og synes jeg har set dig på samme hospital som jeg er tilknyttet til fødselsforberedelse. Jeg har i den forbindelse fået af vide at man ikke har vinduer der, og der kan blive vildt varmt i denne periode. Det kan derfor være en god ide at tage en blæser eller vifte med, da man ellers kan koge over. Jeg skal selv ud og have købt en i hvert fald:)

  rigtig mange gange held og lykke

  • Reply Trine 27.06.2017 at 09:54

   Hej Mille
   Hvis det er Herlev du også skal føde på, så er det rigtigt at de har vinduer i loftet, så det er en mega god idé.
   Jeg har netop pakket en vifte, så kan min kæreste vifte mig i hovedet, hvis det bliver for varmt :P
   Held og lykke med fødslen
   KH Trine

 • Reply Mette R 28.06.2017 at 11:26

  Uhh pøj pøj med det!
  Et råd jeg kunne have brugt til min første gang (havde det med grundet erfaring 2 gang) er toiletpapir. Det de har på hospitalet er som sandpapir, ISÆR efter man har født?❤️

 • Reply Majken 30.06.2017 at 10:43

  Jeg første sidste år på årets varmeste dag, of på trods af det frøs jeg enormt pga smerte. Så jeg var meget glad for et par varme sokker. Desuden fik jeg stor glæde af at have medbragt høretelefoner, når hele familien skulle have den glædelige nyhed at vide mens der blev ammet, ørepropper hvis du ikke får enestue samt sugerør til din drikkedunk/flaske. Man indtager forskellige positioner undervejs og det er ikke alle, hvor det er lige nemt at drikke i.

  Pøj pøj :)

 • Reply Maria 17.02.2018 at 10:46

  Hej Trine,
  Super fin liste – Tak for det.
  Skriv evt. ovenover listen at du har opdateret den på baggrund af kommentarerne – Det er nemlig super brugbart :)

 • Reply Louise Hansen 07.04.2018 at 18:02

  Hej Trine
  Tak for listen:) Er der nogle ting du ville ændre eller gøre anderledes set i bakspejlet?

 • You Might Also Like