« Thursday Tip: Organic Boho
Mig og min uddannelse med TW Member Kathrine »
Copenhagen 25.09.2016FOOD health PEOPLE

Mig og min mad med Maria fra Vanløse Blues

Er der én ting jeg elsker udover mode, selvfølgelig, så er det mad. Hjemme hos os gør vi ret meget ud af at spise ordentligt. Vi spiser morgenmad sammen hver morgen, og laver så vidt muligt aftensmad sammen hver dag, hvis tiden er til det, og vi begge er hjemme.

Jeg elsker at browse rundt online efter ny inspiration til mad, og er der ét sted jeg tit er endt, især når inspirationen har gået på sund og velsmagende mad, så er det hos Maria, der er indehaver af bloggen Vanløse Blues.

Maria er super kreativ i køkkenet og har især fokus på grøntsager som hun forvandler til alt fra krydrede falafler, sunde nærende salater, supper, brød og lækre dressinger.

Jeg var nysgerrig efter at lære Maria lidt bedre at kende – spiser hun virkelig så meget grønt, hvordan foretrækker hun sin kaffe, sin pizza og hvilke 3 gæster vil hun allerhelst have til middag. Tag et kig nedenfor.

vanloseblues

Navn: Maria Engbjerg 
Alder: 34 år
Beskæftigelse: Blogger, forfatter, madstylist og fotograf

HVAD VAR DET FØRSTE DU TÆNKTE, DA DU VÅGNEDE I MORGES 
Vi har fornyligt fået kat, en vild tilløber kat, som er lille og fin. Hun vækkede mig tidligt i morges med sit sultne mijaven. Så imens jeg stod der i køkkendøren, tænkte jeg på de ting, som jeg skulle nå på min to do liste i dag – hello livet som selvstændig.

HVORDAN FORETRÆKKER DU DIN KAFFE  
Varm, stor og med havremælk i. Min kaffe skal være brandvarm. Derfor drikker jeg altid min kaffe lyn hurtigt. Tit har jeg nået at drikke alt min kaffe inden andre overhovedet er begyndt på deres endnu.

MORGENMAD  
Som grøntsagspassionist starter dagen selvfølgelig med grøntsager i et eller andet format. I dag i form af en grøn juice med agurk, spinat, bladselleri, citron, æble og ingefær – dertil en glutenfri bolle med avokado og skiver af vandmelon. Jeg elsker vandmelon, og jeg kan på en god dag snildt komme igennem en hel vandmelon alene! 

vanloseblues1

DIN LIVRET SOM BARN  
Farmors boller i karry kunne ingenting slå, men min fars hjemmelavede lasagne var også en klar favorit som barn.

YNDLINGS DRIKKEVARE  
Danskvand, helt klart danskvand. Der går ikke en dag uden jeg har drukket min. 2 liter danskvand. Derfor har jeg også en sodastream stående i mit køkken, der kan hjælpe mig med den last. (det skal dog også lige tilføjes, at jeg er en sucker for god rødvin – og den skal være kold)

MÆRKELIGSTE MADVANE  
I dag vil mange nok mene, at mængden af grøntsager jeg kan konsumere er det mærkeligste ved mine madvaner, men som barn må det nok være agurkeskiverne på mine pålægschokolade madder.

vanloseblues3

FROKOST  
Rigtig mange dage ender min frokost med grøntsags stænger og hummus. Det smager jo SÅ godt, og så kan det nemt indtages foran computeren eller bag kameraret. Det her er den fancy udgave, hvor grøntsagsstængerne er pakket ind i rispapirruller med den lækreste peanutbutter dip til. find opskriften HER

HVAD HAR DU ALTID I DIT KØLESKAB  
Gulerødder og havremælk – generelt bare masser af grøntsager. Som madblogger og opskriftudvikler er mit køleskab altid fyldt med masser af lækre sager.

FAVORIT HØJTID  
Mange vil nok svare jul her, men sagen er bare den, at jeg ikke har den store fidus til julen. Maden er ikke lige my thing, og jeg forstår simpelthen ikke det gavecirkus julen efterhånden handler om.

AFTENSMAD  
Min absolutte livret: salat med falafler og tahin dressing. Jeg tror seriøst, at jeg kunne spise det her hverdag resten af livet, uden at blive træt af det!

vanloseblues2

Find opskriften på Marias falafler HER

HVAD BESTILLER DU PÅ EN BAR  
Faktisk er jeg mest ’et glas rødvin kind of girl’, men skal jeg bestille en cocktail på en bar, er det helt sikkert en Dark ´n Stormy, som bartenderen skal servere for mig.

FYLD PÅ DIN PIZZA  
Aubergine, løg, peberfrugt, champignon og rucola – altid rucola

HVIS DU KUNNE SPISE AFTENSMAD MED HVILKE SOM HELST TRE MENNESKER, HVEM SKULLE DET SÅ VÆRE – OG HVAD VILLE DU SERVERE  
Så ville jeg inviterer Oprah, Jamie Oliver og James Blunt, og jeg ville servere en overdådig marokkansk inspireret mezze – falafler, hummus og masser af farverige salater. I mine tidlige 20´er så The Oprah Whinfrey show dagligt. Hun er, set med mine øjne, et yderst hjerte varmt, sympatisk og inspirerende menneske. Jamie Oliver fordi han er en død charmerede madelskende brite – behøver jeg sige mere?  Og så har jeg bare (stadig) et kæmpe crush på James Blunt – han skulle selvfølgelig også med!

vanloseblues-maria

FAVORIT SOVS  
Sovs og jeg er ikke venner, overhovedet. Der er noget ved den varme og klistrede konsistens, der bare ikke appellerer til mig. Dressinger derimod er jeg vild med, og her er min klare favorit en tahindressing. Find opskriften på Marias Tahindressing HER

YNDLINGS DESSERT  
Peanutbutter-choko chip banan is – uhm, I love it! Og det laves simpelthen bare ved at blende frosne bananer sammen med peanutbutter og så tilsætte hakket mørk chokolade. Simpelt, så godt!

BEDSTE RESTAURANT  
Jeg er helt vild med den stadig nye Souls på Østerbro. Helt igennem fantastisk lækker og velsmagende vegansk mad til fornuftige priser og helt uden vegansk hippie bullshit. Og så kan man også købe de mega lækre is fra Nice Cream der – muuuums!

Find Marias fantastiske blog Vanløse Blues HER og læs mere om hendes kogebøger, hun har netop udgivet en ny som jeg helt klart skal have fingrene i.

(Visited 3,010 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

4 Comments

 • Reply Sarah 26.09.2016 at 15:21

  Virkelig god læsning på en mandag. Jeg tjekker straks Maria ud :-)

  • Reply Trine 28.09.2016 at 11:12

   Det er jeg glad for at høre, og ja skynd dig at tjekke Marias blog – den er så inspirerende

   KH Trine

 • Reply Christine Bonde 27.09.2016 at 11:06

  SÅ inspirerende en kvinde hun er ???

  • Reply Trine 28.09.2016 at 11:12

   Ja virkelig! :)

  You Might Also Like