« Mig og min sommerferie med Sidsel Alling
Mig og min sommerferie med Sarah Wulff »
Copenhagen 10.07.2016PEOPLE

Mig og min håndbagage med Sisse Sejr-Nørgaard

Næste levende billede hvis håndbagage vi skal snage i er radiovært Sisse Sejr-Nørgaard. Jeg kender Sisse gennem min kæreste, da de er kollegaer på DR. Sisse fik for et par år siden den skønneste datter med Esben Bjerre fra Monte Carlo, og har tidligere udtalt sig om den store forandring det var at gå fra at være 2 til 3, i måske en af de mest læste artikler på Eurowoman nogensinde (her).

Sisse er mega sej, uprætentiøs og har en skøn selvironi. Derudover er hun vildt rejselysten, og vil fx aldrig sætte sig i et dyrt hus eller købe en kolonihave, fordi budgettet skal kunne bære at hun kan rejse så meget som muligt. Læs om hendes bedste tips, yndlingsbeskæftigelse på flyveren og hvorfor kæresten Esben er hendes yndlings rejsebuddy.

sissesejr

Navn: Sisse Sejr-Nørgaard 
Alder: 33 
Beskæftigelse: Journalist og vært på DR

MIN SENESTE REJSE GIK TIL
Berlin, men det tæller ikke. Så en uge i Marrakesh i februar; fuldstændig forrygende.

I MIN HÅNDBAGAGE
Finder du rosinpakker, juicebrikker, bleer,
børne – og guidebøger og vådservietter. Selv på de længste flyruter, når jeg sjældent længere end til flymagasinet, da det primært handler om at undgå, at vores datter imploderer. Når det en sjælden gang sker, at jeg rejser uden barn, køber jeg Illustreret Videnskab, M&M’s og alt efter længden og destination på min rejse; lidt tøj der passer til vejret, toiletsager og en god bog.

JEG ELSKER AT BESØGE
Steder, som jeg ikke har besøgt før.

YNDLINGSBESKÆFTIGELSE PÅ FLYET
At læse bøger, hvor man har al tid i verden til at fordybe sig, uden anden forstyrrelse end “kylling eller bøf” og “kaffe eller te”. Pt. er det dog de letlæselige mysterier om hvem, der har lagt en lort på muldvarps hoved, som bliver læst, og i mit tilfælde et par hurtige magasiner.

MIT BEDSTE REJSETIP
Mit bedste rejsetip er, at sige pyt. En svær – men uundgåelig – disciplin at skulle mestre, når man har et barn. Vi kan f.eks. ikke spise sene, lange middage på dyre restauranter, når vi har en lille mave med, som flækker midt over, hvis den ikke stoppes ved 18.30-tiden – og selvom mange steder kan li’ børn, så stivner smilet lidt hvis man
ber’ andre gæster om at dæmpe sig, fordi ens pode snorker henover en stol. Men det er ok. Frokoster er f.eks. en rigtig god made at få lidt af det hele på.

sissesejr4

IS ELLER KØLIG COCKTAIL
Is med sprut. Da vi var på de vestindiske øer sidste år, kom jeg ud i et tvivlsomt forbrug cocktailen
Painkiller. Altså en iskold, sød, lækker, flødeagtig drink spækket med rom. Det er is med sprut. Og perfekt til børneferie. 

VÆRSTE REJSEMINDE
Jeg fik nyresten under et længere ophold i Indien som 20-årig. Lad mig sige det sådan her; de havde en mere holistisk tilgang til at behandle smerter end det jeg på daværende tidspunkt havde oplevet. Primært noget med massage, kokosvand og stille snak til mine nyrer. En smule aparte. Det var selvklart ikke optimalt for en medicinglad skandinav, når nu temperaturen lå på de 40 grader og alt i min krop skreg på et skud morfin. Men jeg boede hos verdens sødeste sikher, som hentede noget lusket smertestillende, som ville få Sundhedsstyrelsen til at indstille al videre forskning i narkose. Så i knap tre døgn kunne jeg ikke mærke noget fra livet og ned. Det var på den ene side rart og “meget indisk”, men eftersom jeg ikke anede hvad jeg åd, blev det lidt angstprovokerende i længden, ikke at kunne få kontakt med førhen velfungerende kropsdele. Men det gik, de virker igen.

BESKRIV DIN SOMMERUNIFORM
Løs, i lag og med hæl.

AKTIV ELLER AFSLAPNINGSFERIE
Jeg har lyst til at sige afslapning, men lige meget hvor afslappet det bliver, står jeg alligevel op 80 procent af tiden og skriger ”
neeeeej du må ikke æde det insekt” eller ”hvor blev katten af, kan du finde katten.. Hvad siger katten, hva?”..

sissesejr1
DEN FØRSRE REJSE, DU KAN HUSKE

Var en bustur til det tidligere
Jugoslavien. Jeg var 3-4 år og levede af omeletter, pistacieis i pap-agtige vafler og gamle menneskers lommeuldsbolsjer. Magisk.

YNDLINGS REJSEBUDDY
Min kæreste Esben. Han er fundamental anderledes og dermed helt perfekt. Jeg går meget op i det historiske, fortællingerne, kulturen og menneskerne, som vi skal møde. Han går op i alt det fede; hvor vi skal bo, hvad vi skal spise, hvor vi skal investere en eftermiddag og hvor vi skal bruge vores penge. Og så kan han finde vej. De ting glipper for mig.

BEDSTE REJSEUNIFORM
Jeg rejser i det tøj, som klæder mig. Du finder mig aldrig nogensinde i nogen form for blødt bomuldshelvede. Jeg har ikke andre argumenter end, hvis jeg skulle styrte ned, så vil jeg fandme ikke findes i et adidassæt. Også selvom en eller anden smart type har designet det. Så hellere blodpropper eller svedture.

TRE TING, DER SKAL MED I KUFFERTEN
Alt kan erstattes; men pas, dankort og telefonen.

sissesejr5

HVOR OFTE REJSER DU 
Så ofte jeg kan komme til det. Samme aften som jeg lander fra en ferie, begynder jeg at researche på hvad den næste tur kan være. Jeg vil for eksempel ikke sætte mig i et dyrt hus eller købe en kolonihave, fordi budgettet skal kunne bære rejser – og gerne mange af dem. Et godt år, er et år hvor der skal nye sider i passet.

BEDSTE REJSEMINDE
En rejse hvor intet var planlagt, som Esben og jeg tog på inden vi fik barn. Vi lejede en bil i
Sydfrankrig og turnerede rundt efter forgodtbefindende i Italien og Frankrig i et par uger. Alt ved den tur var det bedste.

JEG DRØMMER OM AT REJSE TIL
At jeg er så mættet, at jeg gerne vil hjem igen. Jeg vil uendeligt gerne tage et år ud af kalenderen, og så bare afsted. Jeg har mere eller mindre besøgt de fleste blå laguner og hvide sandstrande. Så jeg ville begynde rejsen i Storbritannien; først en tur op i det skoteske højland, ned gennem moderlandet og over til Irland, så videre derfra til New York. Så skulle der investeres i en camper, som først tog op mod Canada og så helt ned til sydstaterne og langs dem over til noget winecountry og op forbi Seattle og videre til den grønne, tågede Washington State. Sådan lidt zigzag.

Så kunne vi trække vejret lidt og måske flyve til Rusland, hvor den transsibiriske jernbane venter – og hvis jeg ikke er helt træt af tog, kunne jeg godt klare The Blue Train i Sydafrika. Og så har jeg en drøm om at se regnskoven i Sydamerika, eller i al fald dele af den

Læs Mig og min håndbagage med Josephine Mai HER

(Visited 5,349 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

2 Comments

  • Reply Mig og min håndbagage - TRINE'S WARDROBE 25.07.2016 at 09:24

    […] Læs Mig og min håndbagage med Sisse Sejr-Nørgaard HER […]

  • Reply Mig og min jul med Sisse Sejr-Nørgaard - TRINE'S WARDROBE 29.11.2016 at 11:16

    […] Jeg kommer i december til at tale med lidt forskellige inspirerende kvinder om deres juletraditioner. Første levende billede var modellen Christine Sofie – læs interviewet HER, og nu er det tid til et ansigt jeg før har præsenteret jer for herinde – nemlig radioværten Sisse Sejr-Nørgaard – læs min tidligere snak med hende HER. […]

  • You Might Also Like