« Solskin, Sommer og lydbøger med Mofibo
Birthday Girl »
Copenhagen 15.06.2017ME PREGGO

Gravid uge 34

Vi er ved at nå til slutspurten af min graviditet, og det er virkelig vildt at tænke på, at der kun er halvanden måned tilbage til vi skal møde vores baby. Jeg glæder mig så ubeskriveligt meget.

Jeg føler mig stadig i rigtig god form, heldigvis, for ugerne her har været fyldt med planer – jeg blev bl.a. overrasket med babyshower, var til et par fester og så var jeg til sidste omgang fødselsforberedelse.

Uge 34
Den her uge har været ret vild, og der er sket virkelig mange ting!

Først og fremmest kommer fødslen tættere og tættere på og fylder mere og mere i mit hoved. Torsdag aften skulle mændene endelig med til fødselsforberedelse og Nicho havde glædet sig, og det havde jeg naturligvis også.

De fik gennemgået fødslens faser og derefter lavede vi par øvelser. Først rebozo som er en gammel mexicansk massage teknik, hvor man bruger tørklæder til at smertelindre eller til at få vendt babyen, hvis den fx ligger forkert i maven, og derefter prøvede vi nogle zoneterapeutiske øvelser, hvor mændene skulle trykke på nogle specifikke punkter på ben og fødder. De kan bruges til smertelindring, men også til modning op mod fødselen. Det var vildt optur og alle teknikkerne er nogle man også kan bruge under selve fødslen (hvis man har overskud:P)

Fredag var storebededag og der blev jeg overrasket med verdens mest fantastiske Babyshower – se mere HER – Lørdag var jeg til dåb og efterfølgende mexicansk fest.

Krop
Jeg føler virkelig min krop er i topform. Gravid yogaen er stadig rigtig god for mig, og jeg har masser af energi og kan sagtens holde mig vågen til ret sent ud på natten nu.

Uge 35
Jeg har haft sidste gang til fødselsforberedelse nu – syret at det kan tjekkes af ’listen’, og at jeg nu er så klar som jeg kan blive. Selvom baby selvfølgelig gerne lige må blive i maven nogle uger endnu.

Jeg har også været til andet sidste besøg hos jordemoderen. Det var desværre ikke hende jeg plejer at gå hos, hvilket jeg var ret træt af – først og fremmest fordi hende jeg normalt går hos er helt vildt fantastisk, man får en form for fortrolighed, og så havde jeg for engangsskyld faktisk en masse spørgsmål omkring bl.a. fødslen som jeg gerne ville have svar på.

Den ‘anden’ jordemoder mærkede efter på maven og vores baby har en fin størrelse og hendes hjerte lyder perfekt. Til gengæld vurderede jordemoderen, at hun ikke havde vendt sig, så nu skal vi til scanning på Herlev i næste uge for at tjekke om hovedet ligger oppe eller nede. Jeg krydser virkelig fingre for at hovedet er nede, så vi ikke behøver at forholde os til vendingsforsøg etc.

Krop
Maven er virkelig stor nu, men jeg sover stadig rigtig fint om natten, bl.a. takket være denne HER – Jeg vågner i gennemsnit en gang om natten og skal tisse, hvilket jo ikke er særligt slemt.

Træning
Jeg træner stadig 2-3 gange om ugen, men kun på crosstrainer – lav intensitet og med små 2 kilos håndvægte

Cravings
Det er blevet varmt og jeg craver konstant is eller koldskål med jordbær og kammerjunker.

se mine tidligere graviditets dagbøger HER

(Visited 6,060 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

3 Comments

 • Reply Fie 16.06.2017 at 07:36

  Hej Trine. Jeg er gravid i uge 23 med vores første barn, så er meget med herinde for tiden. Det er dejligt, at kunne følge lidt med hos en anden, der er i samme båd ;)
  Vil bare lige høre dig; har netop selv meldt mig på fødselsforberedelse hos Hélt. Efter du har deltaget hos dem, er du så tilfreds med hele forløbet og vil anbefale netop her frem for noget andet?
  De bedste hilsner, Fie

  • Reply Trine 16.06.2017 at 09:52

   Kære Fie
   Tusind gange tillykke med graviditeten, hvor er det fantastisk!
   Jeg har været så ubeskriveligt glad for at gå til fødselsforberedelse hos Hélt.
   Første session var lidt blandet for mig – mest af alt fordi jeg ikke rigtig var i fødsels-mood endnu, men de 3 næste gange var helt fantastiske, og det har virkelig fået mig til at føle mig både godt forberedt og godt informeret omkring hvad en fødsel egentlig er. Mit hold var styret af Janne og Anna, og de var virkelig skønne begge to. Jeg supplerede desuden med gravid yoga hos Janne – noget som jeg også kan anbefale rigtig meget.
   Held og lykke med det hele
   KH Trine

   • Reply Fie 17.06.2017 at 08:35

    Kære Trine.
    Tak for svar! Og tillykke mange gange tillykke til jer også – det er jo simpelthen så spændende :)
    Det lyder godt med Hélt! Det er svært at finde rundt i, hvad der er de bedste forberedelser at gøre sig her første gang og hvilke tilvalg/fravalg man skal gøre sig gennem graviditeten i det hele taget. Men efter din beskrivelse og at have hørt fra andre, er jeg sikker på, at Hélt også bliver godt for mig og min kæreste :)
    Tak! Og held og lykke med fødslen – det bliver skønt for jer, at få jeres lille pige at se!
    Kh Fie

  You Might Also Like