« Bare vent, typerne
Vores første jul som familie »
18.12.2017BABY TRAVELS

Ferieplaner, og lidt hjælp fra jer

Jeg har vist slet ikke fortalt jer om vores rejseplaner! Nicholas, Roberta og jeg starter det nye år i udlandet – langt fra Danmark og ikke mindst langt fra det danske vejr.

Lige siden jeg blev gravid har vi snakket om at det kunne være fedt at kickstarte Nichos barsel i udlandet, og gerne med en længere ferie og et varmt sted. Efter at have snakket med en masse mennesker omkring gode rejsedestinationer med børn – særligt med min agent Hannah –  faldt valget på Thailand, hvor vi også var for 3 år siden.

Thailand er super børnevenligt og så er man næsten garanteret godt vejr – i modsætningen til fx Tulum i Mexico, hvor vi var forrige år, og som vi også overvejede at tage tilbage til.

Vi havde jo allerede vores første rejse med Roberta allerede da hun var under 2 måneder, og selvom den “kun” var til Italien, så føler jeg det var en god øvelse til den lange tur vi har foran os. Vi har booket direkte fly med Thai Airways og har bassinet ud, da hun er under 6 måneder ved afrejse. I Thailand skal vi være på 3 forskellige øer, så vi vil helst pakke nogenlunde light – selvom det nok næppe sker med en baby (og også med mig. jeg kan ikke pakke lidt;))

Hvis der er nogle af jer der har rejst til et eksotisk sted med baby kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre, hvad der var nice to have og hvad der var need to have. Vi har allerede masser af myggenet og jeg tænker også slyngevuggen ryger med, men hvad med barnevogn – bruger man overhovedet det på de små øer? Håber I kan hjælpe, og uanset hvad er der herunder lidt billeder fra sidst vi var i Thailand – jeg GLÆDER mig så meget. God mandag <3


(Visited 5,278 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

11 Comments

 • Reply Rena 18.12.2017 at 12:58

  How cool you’ll be in Thailand so soon, good choice!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • Reply Nina 18.12.2017 at 15:53

  Vi var på barsel i Phuket (Kathu) da baby var 7-9 mdr. VI havde rejseklapvogn med, som desværre ikke var så brugbar. Den bliver hurtigt varm, til trods for diverse udluftningsanordninger, og fortove i Thailand er en saga blot. Vi brugte bæresele alle vegne, fremfor klapvogn. Hvis I bruger bæresele vil jeg anbefale Ergobaby, der for nyligt har lanceret en der er særligt til varmt vejr. Eller en vikle (det har jeg aldrig fundet ud af), men tænker den går ligeså fint. Vores dreng var allerede begyndt at vænne sig af med slyngevuggen inden vi tog afsted, så han havde babyseng der hvor vi boede. Men hvis I skal på øer og lidt omkring er den nok fornuftig at tage med.
  Hør hos lægen omkring vaccination for rotavirus. Normalt skal små børn ikke vaccineres, men vi ville gerne have haft denne med os, da han desværre blev syg med rotavirus, og derfor mistede en del væske og skulle indlægges.
  Hvis I skal være afsted mere end en måned husk visum (ret besværligt), vi løste det ved at tage et smut til Singapore, hvilket var et lækkert afbræk fra Thailand.
  De har ikke færdigblandet mme i Thailand, men pulver har de selvfølgelig. Vi fik besøg et par gange fra DK og bad de fleste om en lille ekstra beholdning af færdig mme, da det er rart på farten (især med hygiejne, vand osv. på restauranter.)
  Vådservietter er meget svære at finde uden parfume, så tag lidt med hjemmefra afhængigt af hvor mange i bruger til hverdag. Det samme gælder vaskemiddel. Hvis I kan have noget med, så gør det! Det er virkelig dyrt hvis man skal have øko/parfumefrit. Det er svært at finde i supermarkedet. Vi fik vasket tøj på lokale vaskerier og afleverede vores eget vaskemiddel sammen med tøjet, det fungerede fint, men de bruger store mængder.
  Smoothies og babymad har de masser af. Vi købte dog en billig blender, og lavede grøntsagsmos når vi var hjemme og ikke ude og spise. De har ikke så meget grov mad, brødet er altid lyst og uden kerner, ris osv. Så for at vores nordiske forældrehjerter følte at han fik noget groft, så fik han sådan en mos om dagen, som vi selv havde lavet.
  Svømmebleer sælger de heller ikke mange steder, så det havde vi også med hjemmefra, ligesom vores besøgende tog en pakke eller 2 med fra DK.
  Det lyder fjollet, men kan være lækkert når man er på vandet eller ved stranden, et par babysolbriller (dem med elastik).

  • Reply Nina 19.12.2017 at 09:16

   En vikle kan også blive meget varm og fugtig (elsker mine vikler alligevel), men en Meh-dai/Mei-tai/vikle-tai er en virkelig god løsning. Det er en mellemting mellem en bæresele og en vikle, som er rimelig luftig og samtidig kan være mega flotte. + De kan pakkes ret småt sammen og vejer typisk lidt mindre end en bæresele.
   Både tidsel.dk og sneglehuset.com fører forskellige varianter, men man kan også på foraer på Facebook finde nogle af de mere luksuriøse versioner (tænk forskellen på h&m og Ganni).

 • Reply Louise 20.12.2017 at 08:37

  Babybadebleer er ikke til at opdrive, og de er guld værd (ofte har de slet ikke andet på). Ved godt de fylder virkelig meget, men et par pakker af dem vil I ikke fortryde

 • Reply Hannah 20.12.2017 at 14:01

  Jeg er døds misundeligt!!!!

 • Reply Katharina Andersen 22.12.2017 at 09:40

  Vi har netop været på Bahamas med vores nu 6 mdr gamle datter, og vi havde barnevogn med. Den er stor at have med rundt, men vi var rigtig glade for det. Og så, som en anden skriver, bæreselen var guld værd. Husk en solskærm til barnevognen, hvis i tager den med – det glemte vi :)

 • Reply Alexandra 22.12.2017 at 10:21

  Spændende!!
  Vi havde paraplyklapvogn med. Den var super god, ‘madrassen’ er bare ikke så god at sove på længere ad gangen …så tag noget ekstra blødt med hun kan ligge på. Særligt danske barnevogne bliver hurtigt meget hede pga indbygget termos osv, så uanset hvad i vælger så tag noget med god udluftning og en god solskærm. Og tag noget flydende Panodil med til hende! Selvom tingene kan ligne det herhjemme fra skal man stadig være forsigtig, specielt når det gælder smertestillende til de små.

 • Reply sophia 22.12.2017 at 11:11

  Hvilke øer skal I til?

 • Reply C 22.12.2017 at 19:38

  Jeg tænker klapvogn hvis man vil ud efter babys sengetid

 • Reply Sara w 22.12.2017 at 22:22

  Hej Trine
  Kan se du får mange fine råd. Jeg tilslutter mig også bæreselen, specielt også til lufthavne, hvor jeg langt de fleste gange har fået lov til at gå igennem security uden at tage min datter ud(virkelig rart hvis det er midt lur eller at mam har brug for hænderne fri). Og nu ved jeg ikke hvor gammel smukke R er når i rejser, men når baby 5-6 mdr og har fuld hovedkontrol er det muligt at bære på ryggen, det synes jeg er rart og mindre klistret i varmen. Boba har lavet en letvægts og ergorbaby har en air. Begge mærker er god kvalitet og bæreevne.
  Håber du laver en lille konklusion om rejsegear! ?❤️

 • Reply Line 23.12.2017 at 07:30

  Vi har været afsted 4 gange med små/mindre børni Thailand og et råd står i neon. Få din læge til st udskrive penicillin mod ørebetændelse og tag med just in case eller bo et sted hvor I har nem adgang til læge. Vi oplevede utallige gange, at de små (vores egne og andres børn)under 2 år fik ørebetændelse så snart de fik hovedet under vandet i poolen. Der er ikke samme renlighedsstandarder som herhjemme hvad angår poolen.
  Rigtig god tur- det er et fantastisk sted at rejse med de små!

 • You Might Also Like