« Gravid uge 30
3 ting jeg vil lave i juni »
02.06.2017ME PREGGO

9 tips til gravide

Nu har jeg efterhånden været gravid i et godt stykke tid – Helt præcis er jeg 37’ende uge, så der er ikke længe til, at vi endelig skal møde vores baby, som stadig ligger trygt i maven

Jeg har generelt set været utroligt heldig med min graviditet, der 7-9-13 er forløbet helt uden komplikationer. Jeg har fortsat kunne arbejde, være aktiv og har hverken haft kvalme eller andre fysiske ubehag – udover selvfølgelig graviditets-trætheden som er fuldkommen ubeskrivelig, men samtidig helt naturlig når man nu tænker på at ens krop gror en baby.

Udover, at jeg helt klart har været heldig, så bilder jeg mig selv ind, at nogle af de valg jeg aktivt har taget i løbet af graviditeten, har hjulpet mig lettere igennem de 9 måneder.

Derfor, tænkte jeg det var på tide at dele en lille liste med mine bedste tips og tricks til at komme igennem graviditeten lettest og skønnest. Nogle tips er fysiske, andre mentale og nogle er blot hyggelige til at slå ventetiden ihjel med… For det får man behov for :)

1. TRÆNING
Træning kan deles op i flere dele. Først og fremmest så tror jeg det har været virkelig vigtig for min graviditet, at jeg før graviditeten var i ret fin fysisk form og havde en stærk muskelmase. Det har dannet et godt fundament til hvad kroppen de kommende 9 måneder skal gennemgå, og det er virkelig ikke så lidt.
Så hvis du overvejer at blive gravid, vil mit vigtigste råd være at få trænet kroppen bedst muligt inden (og nej vi snakker ikke marathon-agtigt, men en stærk ryg er klart en fordel)
Derefter kommer træning som gravid. Jeg har på trods af træthed trænet omkring 3 gange om ugen gennem hele min graviditet. Intensiteten har været stærkt faldende jo længere jeg er kommet igennem graviditeten, men 20-30 min på crosstraineren og så lidt styrketræning (uden meget vægt) har været virkelig skønt for mig, og gjort at jeg stadig har en fin holdning, ikke har de store rygproblemer og overhovedet ikke har vand i kroppen (indtil videre i hvertfald :)) En anden ting jeg virkelig kan anbefale er gravid yoga. Jeg har gået hos Hélt Yoga på et gravid forløb, hvor de samme gravide mødtes 4 uger i træk, og udover det var mega hyggeligt, så var det fantastisk for kroppen.

2. SLAP AF OG MELD AFBUD
Det lyder banalt, men det er det tip jeg har fået af flest kvinder i min omgangskreds. Hvis kroppen er træt efter en hel dag på arbejde og du har en kaffeaftale med en veninde direkte efter job, middagsaftale hos svigerforældrene og 117 projekter derhjemme, så husk at sig stop. Det er helt okay at melde afbud når man er gravid – ligsom det også er okay at bestille lidt mere takeaway fordi man ikke orker lave mad. Overskuddet kommer og går i løbet af graviditeten. Nogle uger er man fuldkommen smadret, og andre uger har man nærmest endnu mere energi end når man ikke er gravid. Lyt til kroppen og slap af når du har brug for det og vær aktiv og social når du har lyst og overskud.

3. MANDELOLIE OG SKØNHEDSPRODUKTER
Jeg har allerede delt mine bedste tips til skønhedsprodukter, der er gode at bruge når man er gravid. Se den HER – og et af de billigste produkter på den liste er en økologisk mandelolie som jeg har sværget til gennem hele min graviditet. Hver aften smører min kæreste min mave ind i olien – det er et hyggeligt ritual for os begge og også for vores baby, der efterhånden altid sparker løs når det sker. Man siger strækmærker er genetisk, men jeg tænker nu at fugt hjælper og indtil videre ser min mave stadig helt fin ud.

4. KØNSSCANNING
Det er jo totalt individuelt om man har lyst til at vide kønnet på sit barn eller ej, og jeg har totalt forståelse for folk, der gerne vil have det som en overraskelse til selve fødslen. Herhjemme var vi dog slet ikke i tvivl om, at vi gerne ville vide kønnet, da vi begge synes der er rigeligt med overraskelser til fødselen og fremover :)…. og jeg vil sige, at det er en af de beslutninger jeg har været allergladest for vi tog gennem graviditeten. Som første gangs forældre har det gjort det hele mere realistisk og fantastisk, at vi nu kender kønnet på vores baby – det at man kan visualisere hende har gjort en kæmpe forskel også for min kæreste, der på daværende tidspunkt hverken kunne se hende eller mærke hende. Læs mere om vores kønsscanning HER

5. SUGARING
I den lidt mere forfængelig ende, så har sugaring virkelig reddet mig. Jo større maven bliver desto sværere er det at nå alt syd for navlen. Dvs at dét at barbere ben fx er en relativ umulig mission. Jeg har været så glad for, at jeg er begyndt at få sugaring som gør at min hud er silkeblød i 4-6 uger, så jeg slet ikke behøver at spekulere på det. Jeg får lavet sugaring hos bedste Stella, der ejer Beauty Avenue. I kan læse mere om det HER

6. VITAMINER OG KOST
Det er naturligvis svært at sige hvordan mit forløb havde været, hvis jeg ikke havde spist vitaminer eller var fortsat med en sund kost, men jeg tror også det har været en afgørende faktor for, at jeg hverken har taget ufatteligt mange kilo på eller haft andre gener. Jeg tager de anbefalede vitaminer hver dag – dvs. graviditets multivitaminpiller, jernpiller og omega 3. Derudover sørger jeg for at spise sundt og varieret og jeg lever stort set præcis som før graviditeten – minus alkohol, rødt kød, fisk med tungmetaller og råmælkoste (glæder mig usandsynligt meget til at indtage alle tingene igen i øvrigt). Der ryger dog ekstra meget hvidt brød med smør og flere søde sager ned end vanligt, men man skal jo også nyde livet :)

7. BABYMOON
Det var nu mere tilfældigt end planlagt, at min kæreste og jeg kom på “babymoon”… altså ingen af os kendte til begrebet babymoon før, at nogle af mine veninder døbte vores rejse til LA for babymoon.
En babymoon er  sidste rejse inden babys ankomst og det blev vores Californien tur. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre rejse – bare min kæreste og jeg – inden vores liv for altid bliver ændret. Jeg vil anbefale alle at tage en sidste rejse inden babys ankomst – det behøver bestemt ikke være så stort som 2 uger i LA, det kan også være en storbys-weekend eller lignende. Det fine er bare at man er bevidst om at nyde tosomheden..

8. GRAVIDITETSMASSAGE
For hver dag der går kommer der mere og mere vægt som man som kvinde skal bære på, og det kan være mega hårdt – især krydret med, at man måske ikke ligger vildt godt om natten og kan have problemer med at sidde. Jeg har været til graviditetsmassage en enkelt gang hos Beauty Avenue og det var en time i himlen, hvor jeg glemte alt om min tunge mave. Jeg har desuden også prøvet Arndals Mother-To-Be behandling, der var out of this world. Læs om den HER

9. FØDSELSFORBEREDELSE
Nu er jeg i 9’ende måned og fødslen kommer derfor tættere og tættere på. Det er jo super individuelt, hvordan man har det med tanken om en fødsel. Jeg har personligt ikke været specielt bange for selve fødslen, men jeg har derimod haft lidt svært ved at forholde mig til den, og derfor har det været helt fantastisk at gå til fødselsforberedelse.

Jeg var en enkelt gang ude på Herlev til 1 af deres 3 forberedelsestimer, men at sidde i et kæmpe auditorium sammen med mange hundrede andre mennesker var meget lidt stimulerende for mig. Derfor var jeg vildt glad for at jeg også havde tilmeldt mig privat fødselsforberedelse. Det er en jungle hvad man skal vælge, men jeg gik for Hélt GRAVID og har været så glad for det. Vi var kun 8 på holdet der blev styret af en jordemoder og en klinisk diætist og bød på alt fra øvelser, teori og partræning.

Det var vist mine 9 bedste tips, og jeg vil naturligvis gerne understrege, at det blot er mine egne erfaringer, og der selvfølgelig kan være nogle helt andre ting der er gældende, hvis man går igennem 9 måneder med kvalme, får problemer med bækkenet eller lignende.

(Visited 16,484 times, 3 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

2 Comments

 • Reply Tina KH 02.06.2017 at 10:19

  Du er bare så smuk gravid:-)
  Det bliver så spændende når den lille titter frem og beriger jeres liv:-)
  Med hensyn til mandelolie, så har jeg et lille råd:
  Smør det i dit mellemkød, så kan du bedre give dig og ikke sprænge under fødslen.
  Du har lige 3 uger, så smør løs.
  De bedste hilsner den sidste vej:-)

 • Reply Mira 11.02.2018 at 19:29

  Hejsa

  Jeg er gravid i 1. trimester og var i en helsekost butik idag, hvor de forklarede at den mandel olie du bruger IKKE er økologisk! Blot til orientering, så kan de mandler være sprøjtede med alt muligt. De havde en anden der var økologisk, men den var også 4 x så dyr?

 • You Might Also Like