« Things I like #13
Evening in Thailand »
24.02.2015FOOD

3 x hverdags morgenmad

Kender I typen der er for mæt til morgenmad efter gårsdagens aftensmåltid – det er ikke mig! Jeg springer virkelig aldrig morgenmaden over – det er noget af det første jeg gør når jeg vågner.. selv før træning spiser jeg morgenmad – Jeg kunne ikke drømme om at vente til bagefter, så bliver min mave og jeg helt skøre.. hellere stå tidligere op, så det kan nå at fordøje sig lidt :)

Nogle dage har man selvfølgelig bedre tid end andre om morgenen – ligesom jeg også kan være mere eller mindre sulten om morgenen. Mine favorit morgenmåltider er dem, hvor man har masser af tid til at gøre lidt ekstra ud af det og hvor nescafeen bliver erstattet af en kande stempelkaffe, men morgenmad i hverdagen kan også være lækkert, og jeg tænkte at dele 3 af mine hverdags morgenmads favoritter med jer.

Chiagrød / Chia Pudding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er blevet virkelig glad for overnight Chiagrød. Det tager ingen tid at lave, mætter godt og kan laves i utallige versioner. Min grund opskrift er følgende:

2 spsk chiafrø

1 dl mandelmælk

100-200 gram skyr alt efter hvordan jeg ønsker konsistensen

evt. honning eller anden form for sødning

plus topping – her har jeg toppet med Cheasy hindbær skyr yoghurt, tørrede morbær og gojibær.. andre gange topper jeg med müsli, frugt og/eller nødder.

Aftenen før: Bland chiafrø og mandelmælk i en tupperware og stil i køleskabet.

Om morgenen: Rør skyr sammen med chia-mandelmælk blandingen til du opnår ønsket konsistens og top med valgfrit topping.

Broccoliboller med peanutbutter og banan + morgenmadssalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er ret så vild med salat om morgenen – ikke for sig selv, men sammen med noget sødt og rigtig gerne en salat der også involverer frugt. Min favorit pt er bl.a. med avokado og blåbær, men den deler jeg en anden dag. Denne morgen stod den nemlig på broccoliboller med peanutbutter og banan toppet med lidt salt, og sammen med det fik jeg en tomatsalat lavet på gule tomat og med feta, basilikum og citron peber.

Find opskriften på mine broccoliboller HER

Bananpandekager / Banana pancakes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bananpandekager har længe været en favorit. De er mega nemme at lave og tilfredsstiller den søde tand på en rigtig god måde. Jeg laver dem på følgende måde:

2 æg

1 banan

2 tsk blå birkes (kan udelades)

1 spsk kokos fibermel (kan erstattes med andre typer med)

smør til stegning.

Blend banan og æg, og rør derefter de blå birkes og mel ned i blandingen. Steg på en slip-let pande i smør og server dem med lige hvad du har lyst til. Her fik jeg skyr, banan, blåbær og en bærkompot.

Hvad er jeres morgenmads favoritter?

(Visited 5,649 times, 1 visits today)

Leave a reply

Leave a Reply

8 Comments

 • Reply MODETENDENSER 24.02.2015 at 09:13

  Den siiiiidste omgang morgenmad er klart min yndlings i hverdagen! Nam :-D

  http://modetendenser.dk

 • Reply Cathrine 24.02.2015 at 13:54

  Jeg er vildt glad for en såkaldt “acai-bowl” – det er så nemt og så mættende! Men ellers spiser jeg gerne æg på rugbrød med avocado som “smør” :)

 • Reply BØGERPÅSTRIBE 24.02.2015 at 13:54

  Jeg har normalt altid spist brød til morgenmad. Rugbrød med banan. Eller en grovbolle med nutella. Men så stoppede jeg med at spise gluten, og så blev morgenmåltidet lidt en udfordring… min new normal er blevet havregrød med tranebær og mandler.

  Det er nogle super lækre opskrifter, du deler her. Jeg vil helst sikkert prøve dem allesammen – også som andet end morgenmad :)

 • Reply Julie / It's My Passions 24.02.2015 at 17:08

  Den der tomatsalat ser altså virkelig lækker ud og ja, chiagrød er bare lækkert! :)

 • Reply Konstantina Antoniadou 24.02.2015 at 18:47

  seems extra tasty!!

  K MEETS STYLE.COM

 • Reply Things I like #15 at TRINE'S WARDROBE 28.02.2015 at 10:16

  […] apropos indlægget HER, så elsker jeg jo morgenmad og allerhelst i weekenden. Pandekager, røræg og morgenmadssalat er […]

 • Reply Alpro Coconut 12.05.2016 at 10:23

  […] fungerer i øvrigt også perfekt til chiagrøden som I kan finde min opskrift på […]

 • Reply Opskrift på lækker, sukkerfri og sund Granola - TRINE'S WARDROBE 28.12.2016 at 10:29

  […] i form af æg og noget grønt, men ofte craver jeg noget sødt, og der bliver det sommetider til bananpandekager eller chiagrød, men når det skal gå hurtigere er det altså bare rart med en skål yoghurt eller […]

 • You Might Also Like